Пожелания за Великден

Добрина в сърцето, сила в ръката и вяра в душата. Това ти пожелавам днес, в деня който е символ на нашата най-силна надежда, че доброто ще възтържествува по света. Нека бъде силни и чисти в помислите и делата си.

Както Христос е възкръснал в този свят ден и е продължил святото си дело, така и да не прекъсва светлината в душата ти. Нека на Великден повече от всякога да запазим мира в душата си, в желанията си и в онова, което правим. Христос Возкресе.

За здраве, щастие и добър и чист живот. Както чисто живя Христос, така чисто да живеем и ние. Христос Возкресе.

Великден е може би най-светлият празник за православните християни и това не е случайно, тъй като Великден е символ на възкресението, на победата на доброто над злото и на победата на живота над смъртта. С течение на времето българите са измислили много и различни обичаи за този празник, но нашите пожелания за Великден винаги са изключително топли, сърдечни и носещи надежда в себе си.

Когато казваме нашите пожелания за Великден ние носим добротата на надеждата в себе си. Това е празник не само на възкресението на Христос, но и символ на нашата вяра в по-добрите времена, на нашата надежда в любовта към ближния и желанието ни доброто да се разпростре над света.

И все пак основните пожелания за Великден, които ние българите казваме са утвърждение на чудото на възкресението. В сутринта на Великден, а и дълго след това, когато се виждаме с някого за пръв път се посрещаме с думите “Христос Возкресе”. По-младият от двамата отговаря с “Воистина Возкресе”. Един вид, съобщаваме си за чудото на Великден и потвърждаваме, че вярваме в него, че не се съмняваме във възможностите на Исус Христос да възкръсне.

Тук много важен е моментът, че апостол Петър – основателят на Римокатолическата църква три пъти се е отрекъл от Христос в последните му часове, но после горчиво се разкаял. Така и ние сега, утвърждаваме нашата вяра с нашите пожелания за Великден и с думите “Воистина Возкресе”.

Иначе добрината в сърцата е основният мотив на различните пожелания за Великден. Най-често ни си казваме неща от типа на:

Нека този Великден ти донесе надежда и вяра в любовта. Днес, сега и завинаги. Честит Великден.

Други подобни пожелания за Великден е:

С възкресението Господно, се възкреси отново и любовта по земята. Не губи никога надежда, не губи никога своята вяра, тъй като тя идва от Господа.

Вярата в доброто е основата на повечето пожелания за Великден, така и в това простичко, но искрено пожелание.

Нека доброто винаги е в сърцето и надеждата не те напусне. Честит Великден.

В крайна сметка, когато казваме нашите пожелания за Великден е важно да бъдем искрени и да ги казваме от сърце.

Вижте още пожелания за рожден ден.